Vegyiáru-eladó
| Képzés megnevezése | Vegyiáru-eladó |
| Ágazat megnevezése | Kereskedelem |
| Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: | 0416 Nagy és kiskereskedelem |
| A szakmai képzéssel megszerezhető részszakképesítés megnevezése | Vegyiáru-eladó |
| A képzés óraszáma | 80 óra |
| Megengedett hiányzás:
|
a kontaktórák 20%-a, max.: 16 óra |
| A képzésbe való bekapcsolódás, képzésben való részvétel feltételei: | Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges |
| Képzés módja: | online oktatás, az elmélet órákon a jelentkező saját otthonból vehet részt |
| Képzési napok: | Szombat délelőtt megállapodás szerint hét közben, a délutáni órákban is lehetséges (munkaidő után), igény szerint |
| Képzés helyszíne: | Képzés on-line formában |
| A képzés tervezett indítása | 2022. szeptember 30. |
| Képzés részvételi díja: | 85.000 Ft – előzetes tudásszint beszámításával, részletfizetési lehetőséget egyéni igénylés alapján biztosítunk, |
| Képzés célja | A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő sajátítsa el a Vegyiáru-eladó szakképesítés megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat. |
| Legjellemzőbb munkaterület, munkakör leírása: | A vegyiáruk jelentős része az egészségre és a környezetre ártalmas, ezért a velük kapcsolatban végzett kereskedelmi feladatok az átlagosnál szélesebb körű ismereteket igényelnek. A Vegyiáru eladó közvetlen személyes kapcsolatban áll a vevőkkel, tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Tisztában van a vegyiáru termékkörének raktározási, tárolási előírásaival, képes a raktárban alkalmazott eszközök, gépek, berendezések szakszerű használatára. Kreatívan a biztonsági szabályok betartásával helyezi ki a vegyiáru termékeket az eladótérbe. Az értékesítési területnek megfelelő kihelyezéseket megépíti, kialakítja, ismeri a veszélyes, kiemelten veszélyes osztályba sorolt vegyiáru termékek értékesítésének szabályait. A szezonalitásnak megfelelő termékcsoportokat ismeri.
Tudja a termékek veszélyességi kategóriáit, és a hozzájuk tartozó termékjelöléseket, szimbólumokat. Szakszerű tájékoztatást nyújt a vásárlók számára, felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéért. Árut és kiegészítő termékeket ajánl a vásárló igényeinek megfelelően az árukészletből / katalógusból. Tudatos szakemberként digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírásokat. |
| A képzés tananyagegységei: | Kereskedelmi ismeretek
A vegyiáruk forgalmazása |
| Értékelés: | A képzés során alkalmazott fejlesztő értékelés módjai: Kérdésfeltevés, társértékelés, önértékelés, portfólió, gyakorlati feladatmegoldás. Beszélgetés, képzésben résztvevő visszajelzései. Fejlesztő értékeléshez nem tartozik minősítés. A tanulási folyamatot támogatja.
Minden tananyagegység végén a tanulási eredmények mérésére a résztvevők tudásmérésen vesznek részt. A képzés sikeres zárásához és a tanúsítvány kiállításához a résztvevőknek minden tananyagegység végén el kell érniük a sikeres (minimum 40%-os), megfelelt követelményszintet. |
| A szakképesítéssel betölthető munkakör, foglalkozás (FEOR) | vegyiáru-eladó |
| Vizsga
|
A képzés záróvizsgával zárul, amely két részből áll.
Írásbeli vizsgafeladat A képző állítja össze az alábbi témakörökből: • áruforgalmi ismeretek, • szakmai számítások, • jogszerű működés. Projektfeladat A képző állítja össze áruforgalmi gyakorlati tevékenység és áruismereti tevékenység témakörökben |
| A szakmai vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása | Részletes leírása a https://api.ikk.hu/storage/uploads/files/04163012_vegyiaru_eladopdf-1604055409279.pdf weboldalon érhetők el
|
| A szakmai vizsga díja | A szakmai vizsga díját az akkreditált vizsgaközpont határozza meg, tervezetten min. 50.000 Ft. |
| A szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.
|
|
| Képzés során igénybe vehető szolgáltatások: | · Előzetes tudás felmérése
· Előzetesen megszerzett tudás beszámítása |
| Kedvezmények: |
|
| További információ kérhető | 06-30-576-1313 telefonszámon dr. Mikli Éva képzésszervezőtől vagy kepzesikozpont1@gmail.com illetve miklievadr@gmail.com e-mail címen. |
|
|
|


