Élelmiszer eladó
| Képzés megnevezése | Élelmiszer eladó |
| Ágazat megnevezése | Kereskedelem |
| Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: | 0416 Nagy és kiskereskedelem |
| A szakmai képzéssel megszerezhető részszakképesítés megnevezése | – |
| A képzés óraszáma | 80 óra |
| Megengedett hiányzás:
|
a kontaktórák 20%-a, max.: 16 óra
|
| A képzésbe való bekapcsolódás, képzésben való részvétel feltételei: | Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
|
| Képzés módja: | online oktatás, az elméleti órákat a jelentkező saját otthonából teljesítheti
|
| Képzési napok: | Szombat délelőtt vagy igény szerint hét közben 17.00 órától |
| Képzés helyszíne: | Képzés on-line formában
|
| A képzés tervezett indítása | 2022. szeptember 24. |
| Képzés részvételi díja: | 87.000 Ft – részletfizetési lehetőséget egyéni igénylés alapján biztosítunk, így már 40.000 Ft befizetésével részt vehet a képzésen. |
| Képzés célja | A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő sajátítsa el az Élelmiszer-eladó szakképesítés megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat. |
| Legjellemzőbb munkaterület, munkakör leírása: | Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket.
Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről. |
| A képzés tananyagegységei: | Kereskedelmi ismeretek
Az élelmiszerek forgalmazása |
| Értékelés: | A képzés során alkalmazott fejlesztő értékelés módjai: Kérdésfeltevés, társértékelés, önértékelés, portfólió, gyakorlati feladatmegoldás. Beszélgetés, képzésben résztvevő visszajelzései. Fejlesztő értékeléshez nem tartozik minősítés. A tanulási folyamatot támogatja.
A képzés végén záróértékelésre kerül sor. Számonkérés formái: írásbeli és projekt feladatok. Minősítés: Megfelelt vagy Nem felelt meg. A nem megfelelt minősítéshez tartozó követelményszint esetében egy alkalommal lehetőséget biztosítunk az értékelés megismétlésére. |
| A szakképesítéssel betölthető munkakör, foglalkozás (FEOR) | élelmiszer előadó |
| Vizsga | A zárófeladat, a képesítő vizsga formáinak is megfelelnek.
Írásbeli vizsgafeladat • áruforgalmi ismeretek, • szakmai számítások, • jogszerű működés. Projektfeladat Áruforgalmi gyakorlati tevékenység és áruismereti tevékenység témakörökben. |
| A szakmai vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása | Részletes leírása a https://api.ikk.hu/storage/uploads/files/04163011_elelmiszereladopdf-1604054785544.pdf weboldalon érhetők el
|
| A szakmai vizsga díja | A szakmai vizsga díját az akkreditált vizsgaközpont határozza meg, tervezetten min. 50.000 Ft. |
| A szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.
|
|
| Képzés során igénybe vehető szolgáltatások: | · Előzetes tudás felmérése
· Előzetesen megszerzett tudás beszámítása |
| Kedvezmények: |
|
| További információ kérhető | 06-30-576-1313 telefonszámon dr. Mikli Éva képzésszervezőtől vagy kepzesikozpont1@gmail.com illetve miklievadr@gmail.com e-mail címen. |


