Konyhai kisegítő képzés – 2018

Ha szívesen vesz részt konyhai munkában, szívesen végzi a főzéshez szükséges a konyhai eszközök és a főzés alapanyagainak előkészítését, fontosnak tartja a konyhai rend fenntartását a tiszta, higiénikus munkakörülmények megteremtéséhez akkor ajánljuk Önnek az Konyhai kisegítő szakképesítés megszerzését intézményünkben.

0BEIRATKOZOTT TANULÓK

    Konyhai kisegítő – OKJ száma: 21 811 01

    Engedélyszáma: E-001040/2015/A00

    Nyilvántartásba vételi száma: KK/I./2/2018

    Jelentkezés
    Képzés formája:   önköltséges OKJ képzés
    A jelentkezés feltétele: befejezett iskolai végzettség nélkül is elvégezhető
    A képzés időtartama:   4 hónap (72 óra elmélet, 168 óra gyakorlat)
    A képzés helyszíne: Pécs, Szövetség u. 19. illetve megállapodás szerinti helyszín
    A képzés időpontja: hétvégeken, péntek du. és szombat vagy igény szerint más időpontban
    A képzés tervezett kezdése: 2018.szeptember.
    Képzés részvételi : 80.000 Ft, részletfizetési lehetőséggel
    Vizsgadíj: 45.000 Ft
    Betölthető munkakörök:
    FEOR száma FEOR megnevezése Betölthető munkakör
    9236 Konyhai kisegítő Konyhai kisegítő
    Konyhalegény
    Konyhalány
    Konyhai dolgozó
    Ételkiosztó, tálaló
    További információ: kepzesikozpont1@gmail.com e-mail címen vagy  +36-30-576-1313 telefonon.

    Felvételei feltételek:

    A képzés befejezett iskolai végzettség nélkül és egészségügyi alkalmasság birtokában kezdhető meg.

    Egészségügyi alkalmassági követelmények a 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 95. § szerint, pályaalkalmassági követelmények a 1997. évi XXXI. tv. 54. § és a 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 95. § szerint meghatározott. Az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot – a 33/1998. (VI.24) NM rendelet alapján – a lakóhely szerinti foglalkozás-egészségügyi szakellátó intézményben kell elkészíttetni, erről részletes információt kapnak a részvevők az első tájékoztatási napon.

     

    Mit csinál a konyhai kisegítő?

    Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és feldolgozott élelmiszereket. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

     

    A szakképesítéssel rendelkező képes, a szakmai és vizsgakövetelmény alapján:

    • szakács felügyelete mellett végezni munkáját
    • gombákat, állati, növényi eredetű nyers és feldolgozott élelmiszereket előkészíteni
    • alapételeket készíteni, szükség esetén tálalni: egyszerű standard ételeket készíteni (étel kiegészítő salátákat, köreteket, főzelékeket azokhoz feltéteteket [egyben, szeletben, vagdaltnak sült húsok, pörköltek, tojás feltétek), egyszerű híg és sűrített leveseket, azok betéteit, egyszerű tésztaételeket (kevert tészták, főzéssel készített egyszerű gyúrt- illetve száraztészta ételek)
    • tevékenységét az élelmiszerbiztonsági, valamint balesetvédelmi, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni

     

      

    Oktatás

    A modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele:

     

    A B
    A rész-szakképesítés szakmai követelménymoduljainak
    azonosító száma megnevezése a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége
    11518-16 Élelmiszerismeret írásbeli
    11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek írásbeli
    12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai írásbeli és gyakorlat

     

    A gyakorlatok letöltésének színhelye: közüzemi étkeztetés vagy vendéglátás konyhája

     

    A Konyhai kisegítő képzés szakmai vizsgára való jelentkezés feltétele:

    • Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele
    • A letöltött gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás.

     

    Vizsgáztatás

     

    A képzés vizsgával zárul.

    A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:

    Gyakorlati vizsgatevékenység: Ételkészítés alapjai

    A kihúzott tétele alapján munkatervet állít össze.

    Kétféle étel elkészítése és tálalása minimum három adagban.

    Központi írásbeli

    vizsgatevékenység:                     ­­nincs

     

    Szóbeli vizsgatevékenység:.         Központi tételsor alapján a technológiai ismeretekből és egy-egy

    konkrét ételcsoporthoz tartozó ételek készítésének ismertetéséből             számol be.

     

    Sikeres komplex szakmai vizsga esetén a részvevők államilag elismert (OKJ 21 811 01 ) Konyhai kisegítő végzettséget igazoló bizonyítványt kapnak.

     

    Igénybe vehető szolgáltatások:

    mentálhigiénés tanácsadás,

    előzetes tudás felmérése és beszámítása

     

    Kedvezmények:

    • igény szerint részletfizetési lehetőség, egyéni kérelem alapján
    • GYED-en, GYES-en lévő kismamáknak, regisztrált munkanélkülieknek 5 % kedvezmény
    • a képzésen szakmailag igényes ismeretek átadása, mellyel könnyű az elhelyezkedés vagy a minőségi munka elvégzése
    • az oktatók nemcsak jó pedagógusok, hanem a szakma kiváló képviselői is,  így a leendő szakmához hiteles gyakorlati tanács is kérhető tőlük,
    • lehetőség van előzetesen megszerzett tudás beszámítására, felmentés is kapható egy-egy képzési rész alól
    • minden résztvevőnek személyes és ingyenes konzultáció biztosítása, mely rugalmas időpontokban vehető igénybe.
    • minden résztvevőnek a sikeres komplex szakmai vizsga után az álláskeresésben és továbbtanulásban segítségadás
    • munka és család mellett is könnyen elvégezhető a képzés
    • gyakorlati hely szervezése a tanfolyam résztvevőinek

     

    A képzés elvégzése után  a rész-szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör:

    Konyhai kisegítő közétkeztetésben, vendéglátásban.

     

    FEOR száma FEOR megnevezése A részszakképesítéssel betölthető munkakör(ök)
    9236 Konyhai kisegítő Konyhai kisegítő
    Konyhalegény
    Konyhalány
    Konyhai dolgozó
    Ételkiosztó, tálaló

     

     

     

    Érdeklődni lehet: 06-30-576-1313 telefonszámon dr. Mikli Éva képzésszervezőnél vagy kepzesikozpont1@gmail.com e-mail címen.

     

    VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

    Kapcsolat

    Székhely / Vevőszolgálat:

    7761 Kozármisleny, Toldi u.  42.

    Vevőszolgálat:

    7632 Pécs, Szövetség u. 19.

    dr. Mikli Éva ügyvezető, szakmai vezető

    Telefon:

    fel